Over mij

Van shit doorleven naar Shine voor het leven

Mijn leven representeert de persoon die ik ben geworden, maar zegt niets over mijn werkelijke zelf.

Hoe kun je iets weten als niemand het er over heeft?

Ik kan je vertellen dat de opleiding Begeleider Familieopstellingen mijn leven tot die dag toe (april 2019) in één vlaag van de tafel veegde. Ik kwam tot de ontdekking dat ik een alleengeboren tweeling ben en alle ervaringen die ervoor hebben afgespeeld niet meer dan spiegels waren naar mezelf toe: wakker worden Stephanie, je leeft in een gevangenis en je lichaam gaat dood. Ik voelde niets, dus veranderde er niets. Ik hield onbewust m’n omgeving en alle gebeurtenissen in stand. 

Meerdere keren had ik besloten dat het leven klaar was hier. Was het niet door de hoeveelheid longontstekingen en lichamelijke klachten in mijn kindertijd, dan wel door het pesten en kanker. Ook had ik problemen met geld, intimiteit en vertrouwen. 

Mijn wezen zat diep verstopt, diep verborgen achter de glimlach en heldere blauwe ogen. De sterke Ego die prenetaal al paraat moest staan, was diegene die me overeind hield. En toch was er ook een diep weten dat ik hier voor iets groots aanwezig was. Dus ik besloot te blijven. De waakvlam bleef aan.

Omdat het trauma onbewust was, uitte ik mezelf vooral door veel te leren. Ik deed meerdere studies en volgde graag de weg van persoonlijke ontwikkeling. Zo leerde ik DICS, NSEW, 360 graden profiel, presentatie en onderhandelingstechnieken en Getting Things Done. Ik wilde er toe doen en leerde zo steeds dieper te komen en meerdere lagen af te pellen. Ook kwam ik steeds meer situaties tegen die me pijn deden en het mij echt moeilijk maakten. Ik doorzag op dat moment niet de lessen. Ik keek wel in de spiegel, maar zag mezelf niet.

Toch werd de waakvlam sterker. Ik besloot de opleiding tot Lifecoach te doen in 2016 gevolgd door Begeleider Familieopstellingen in 2019. Vanaf die bewuste dag in april 2019 herstelde de verbinding met mezelf. Mijn praktijk had een mooie start, mijn vaste baan was daardoor minder nodig en zo ontvouwde zich mogelijkheden die ik eerder niet kon zien.  Dat waakvlammetje werd een vuur en ik kreeg letterlijk uitstraling. Ik besloot te verhuizen, mijn praktijk online voort te zetten en ook kwam er een hond op mijn pad. Zij gaf me nog meer diepte en liefde zodat mijn gevoel van veiligheid groter werd en ik mijn hart kon openen. 

Door deze levenslessen ontwikkelde ik lef, zelfverzekerdheid, eerlijkheid, helderheid, vertrouwen, vergeving, overgave, compassie en trouw te worden aan mezelf. Trouwen met mezelf, de beste partner van mezelf worden en zijn, dat werd mijn focus. Het uiten van mijn energie en het belichamen van mijn essentie. Vandaar ook mijn praktijknaam Soul X-pression – embody your essence.

Spiritualiteit werd mijn AED. Hoe onwerkelijk mijn leven soms nog voelt, is er werkelijk alles mogelijk als je leert zien dat jij jezelf hebt te zien. Thuiskomen bij jezelf. Daarnaast is de vreugde in je leven, passie en plezier, een kracht om jezelf sneller te ontwikkelen. 

Ik ben dankbaar voor de harde lessen, de dieptes en de mensen die ik hierdoor heb ontmoet. Zij waren nodig om me te brengen waar ik nu ben.

Persoonlijke ontwikkeling is en blijft mijn vuur: jou uitstraling geven op welke manier dan ook.

Hier schrijf ik regelmatig over omdat het proces van erkenning, helen en integreren zo ontzettend belangrijk is voor het doorgeven van kennis en kunde.

Ik word een oude ziel genoemd die naar aarde is gestuurd om haar licht te schijnen. Een lichtwerker, Millenial, Indigo-kind met een boodschap. Maar zijn we dit niet allemaal wanneer we werkelijk door onze lessen wijzer worden en vervolgens deze kennis weer doorgeven?

Ik deel op Social Media al mijn hersenspinsels en downloads die ik krijg, deel mooie – doorleefde – quotes en geef ook gratis Soul Readings waar iedereen aan mee kan doen. Ook ben ik begonnen aan mijn eerste boek: Thuiskomen bij jezelf.

Je maakt me ontzettend blij als ik je mag inspireren en wellicht ook motiveren om in beweging te komen voor het prachtige leven dat op jou staat te wachten!

Stephanie Tuinte

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar we hebben allemaal maar 1 ziekte waarvoor slechts 1 medicijn bestaat. De ziekte is dat je verwijderd bent geraakt van lichaam, hart, gevoel, intuïtie, ziel en het grotere geheel. Het medicijn bestaat uit het herstellen van de verbinding met wie je werkelijk bent en te gaan doen wat je hier te doen hebt. Van vervreemding naar verbinding.

Opleidingen & Trainingen

  • Transformatiecoach – Mathijs Bos 2020
  • Begeleider Familieopstellingen – Lattitude Trainingen en Advies 2019
  • Basis Begeleider Familieopstellingen – Lattitude Trainingen en Advies 2019
  • Jaarprogramma – 365 Dagen Succesvol 2018
  • Astrologie cursus Kick Start Your Chart – Stargazer Next Level Development
  • Spirit Junkie Masterclass – Gabby Bernstein 2017
  • NLP – Sytse Tjallingii 2016 
  • Lifecoach – Civas 2016
Mijn achtergrond is MBO Marketing & Communicatie en HBO Commerciële Economie – Vrijetijdsmanagement en halverwege de studie overgestapt naar Communicatie omdat dit moeiteloos ging. De creativiteit en coaching zit in mijn genen. Ook het aanvoelen van energie is een vorm van communicatie wat ik dan weer inzet voor jou. 

Mijn leven in foto’s

Ik hoor je graag

Bij vragen, opmerkingen of omdat je in contact wilt komen, kun je onderstaand formulier gebruiken.